Alla inlägg den 26 maj 2023

Av Göran - 26 maj 2023 11:12

Fredag! Tror jag i alla fall att det är idag... Men, skit samma, det spelar ingen roll vad dagarna heter när man är lös och ledig oavsett veckodag. Fortfarande väntar jag på besked från Telia angående deras skamlösa faktura för att komma och fixa deras egen utrustning. Digitalboxen är alltså inte min utan jag hyr den av dem så länge jag köper TV-utbud av dem. Om du hyr en bil och den pajar så är det ju bara at ringa så kommer ägarfirman och hämtar den och fixar den utan att det kostar nåt extra. Den utgiften har de ju budgeterat för och du har betalat via den avgift de begär av dig.

Så jobbar tydligen inte Telia...

Jag tror mig ha förstått att det var deras tekniska support som gav mig felaktiga upppgifter när han sa att det bara var om jag hanterat grejorna fel eller varit oaktsam som jag skulle måsta pröjsa för hembesöket. Tydligen tar de betalt av alla. Men som jag resonerar så ska Telia ändå stå för kostnaden för att som arbetsgivare är de ju ansvariga för vad deras medarbetare säger till kunden och har jag blivit lovad att slippa så ska jag förbanne mig slippa också.

De ska höra av sig igår eller idag, blev jag lovad. Och eftersom de inte gjorde det igår så utgår jag från att de gör det under dagen idag. Och skulle de fortsätta att vrångas med mig så ska de få se på en som tänker röra om i grytan med besked. Då blir det KO-anmälan samt ett mail till allmänna reklamationsnämnden.

Dessutom kommer jag att kontakta media och hoppas att någon vill skriva om saken. En tidigare arbetskamrat är numera journalist på lokaltidningen här och jag har gott hopp att han kanske vill göra nåt av saken.

Men de får dagen på sig så får vi se sen.

Färre kanaler har jag alltså men det känns ändå som om det räcker ganska gott. Flera av dem jag har tittar jag nästan aldrig på. Kanal 5 är en av dem.

Där har "Wahlgreniseringen" eskalerat så till den milda grad att jag allvarligt funderar över ledningens mentala hälsa. Först har vi ju den där dokusåpan som rullat i alldeles för många år redan. Sen fick både Bianca och Benjamin varsin egen show. Vidare har man visst också startat upp en serie om mamma Pernillas husbygge och som lök på laxen kommer nu även "Imperiet Bianca".

Vad är det som är så intressant med den familjen att de ska dominera TV-tablåerna totalt hos kanal fem? Mor och son är ju etablerade artister men vad är dottern känd för? Mer än att just "vara känd", alltså?

Jo, jag vet att hon kallas influencer och driver företag men ändå. Inte så att jag missunnar henne varken framgången eller miljonerna. Tycker bara att det är egendomligt.

Men det är väl "vad folket vill ha", kan jag tänka mig. Vilket också är lite skrämmande om det är sant...

"Bröd och skådespel åt folket så håller de sig lugna". Just nu minns jag inte varifrån citatet kommer men det är väldigt sant känner jag. Och kanalen ifråga har alltså tagit på sig det ansvaret. 

Femman hade dock ett program jag tittade intresserat på häromkvällen. Det om Stieg Larssons privata utredning kring Palmemordet. Första avsnittet innehöll inte särskilt mycket som jag inte redan hört. Vi får väl se om det blir mer intressant framöver. Har tidigare rekommenderat Youtubekanalen "Postum Humanitas" för den som inte tror på de officiella versionerna om först Christer P och sen Skandiamannen. Bjuder på en länk till första delen...

Den som eventuellt delar min misstro mot utredningen får här en fullt plausibel förklaring till vem, hur och varför. Serien är upp i hela 37 avsnitt nu och jag tror mig nu veta ungefär hur allt hänger ihop. Inga vilda fantasier utan en saklig granskning av vittnesutsagor och annat i utredningen. Allt noggrant dokumenterat och förklarat. Jag vill dock förvarna er att man använder dataröster, d.v.s inspelade röster i ett dataprogram. Detta säkert för att inte upphovsmannen eller kvinnan ska kunna identifieras på rösten. Det gör också att man ibland betonar eller uttalar ord och namn lite felaktigt. Men det är abslout fullt begripligt ändå. Och otroligt intressant. Kom också ihåg att saker man funderar över förklaras allt eftersom så ge inte upp. Själv var jag tveksam ett tag men inte längre.

Därmed ska jag inte störa er längre, kära ordbrukare.

Ha nu en fin fredag och helg i slott och koja så ses vi igen. När andan faller på...


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards