Alla inlägg den 16 maj 2023

Av Göran - 16 maj 2023 11:08

Jag har genomlidit ett smärre trauma idag på morgonen. Det är tvättdag 07-13 men jag vknade inte förrän halv åtta så då gick jag ner och körde igång maskinen. Då jag kom tillbaka upp i lägenheten försökte jag stänga dörren så tyst som möjligt för att inte väcka lilla fröken Thea som snarkade så gott då jag gick ner-

Sen satte jag mig här en stund och kollade mail, läste lite bloggar samt kollade FB. Efter kanske 10 minuter hörde jag at kaffebryggaren hostade upp de sista dropparna vatten i bryggfiltret så jag väntade lite innan jag reste mig för att hämta mitt efterlängtade kaffe. 

Då såg jag att ytterdörren står på glänt och efter att ha tittat i Theas säng och även resten av lägenheten förstod jag att hon måste ha smitit ut i trapphuset. Och där stod porten uppspärrad av hantverkarna som är här och river bort bastun som inte funkat på ett par år. Jag frågade om de sett en liten vit hund men det hade de inte. Så jag sprang ut och ropade. Och ropade. Och ropade igen. Men ingen Thea!

Grannen mittemot kom också ut och då hon fick höra att min hund smitit hjälpte hon genast till att leta. Samtidigt kändes det inte så troligt att hon gått så långt att hon inte skulle höra mig. Så till sist beslöt jag att gå in och efterlysa henne i nägon lämplig Facebook-grupp.

Men då jag kom in genom dörren står en annan granne, som bor en trappa upp, utanför min dörr och bredvid honom stod min lilla rymling med en nästan hysteriskt viftande svans. Grannen skrattade och sa att hon hade stått utanför hans dörr när han kom ut i trappan. ANtagligen hade han ringt på hos mig för att återbörda henne men jag var ju ute och letade. Och jag var ju lika glad att se henne som hon var att se mig.

Jag bråkade inte på henne, det hade ju inte gjort nån nytta för hon hade inte förstått nåt ändå. Hundarna är ju liksom alltid "här och nu". Det som hände för tio minuter sen vet de inget om. Och bryr sig heller inte.

Så jag blåste "faran över" till grannen som var ute och letade och tackade han ovanför att han stannat med henne tills jag kom. Nu ligger rymlingen och sover bakom mig på min säng och har för länge sen glömt sitt lilla äventyr i trapphuset. Och jag lärde mig att stänga dörren ordentligt efter mig. För det var ju faktiskt mitt eget fel!

Igår var vi ju på andra äventyr när vi besökte hund-dagiset som nästan är mina grannar, de också. 150 kr kostade det mig att få hjälp att klippa hennes klor och även lära mig att göra det själv utan att skada henne.

Och än en gång imponerades jag av hur lugnt och tålmodigt hon lät sig hanteras. Det gick hur fint som helst och hon var stilla och lugn hela tiden. Alldeles i början verkade hon lite orolig men då satte jag min hand framför nosen på henne så hon skulle känna att jag var alldeles nära medan hon fick sin manikyr.

Så nu återstår bara trimningen av den alldeles för yviga pälsen. Hon som klippte klorna visade mig även hur det ska gå till. Man ska liksom rycka pälsen av den sortens hundar. Men varken hon eller jag lyckades få loss särskilt mycket och hon sa att man även kan ta hjälp av en trimmer. Så nu har jag kollat några instruktionsfilmer på Youtube där proffs visar hur man går tillväga. En maskin är beställd och borde komma idag eller imorgon så då ska jag göra ett försök att frisera henne litegrann. Så fortsättning kanske följer i ämnet...

Skönt också att värmen kom tillbaka. Det blir ju mycket Youtube annars när man häckar inne i skydd mot kylan. Och "tuben" är ju verkligen en gigantisk källa at ösa både information, desinformation och förströelse ur. Den som vill kan t.ex få lära sig tillaga en svan av Edvard Bloom. Eller byta diverse delar på en bil. Eller lyssna på förnekare av alla möjliga slag. Den senast jag tittade på i ett par minuter på handlade om en man som är säker på att terrorattacken mot tvillingtornen på Manhattan i New York för dryga tjugo äår sen var en bluff.

Orkade inte lyssna särskilt länge på honom men efter de stackars minuter jag ändå tittade så tappade han all trovärdighet i mina ögon. Jag har sett o hört honom tala om flera andra historiska händelser där han också har vilda teorier som jag inte heller hållit med om eller tror på. Men nu har han helt övertygat mig att inte lägga en sekund till på hans kanal eller intervjuer av honom. Han är också en av de där som tror att Palmemordet är en bluff. Att det var ett teatermord där makarna Palme byttes ut mot statiser längs vägen från bion och skeppades ut ur landet.

Orsaken till det, enligt samme man, var att Palme drabbats av HIV och börjat utveckla AIDS.

Naturligtvis är det bara rappakalja, jag kan såga de där nissarnas "fakta" på flera punkter. Flera böcker har dessutom sskrivits om samma idéer.

Men det finns ett fåtal kanaler som är väldigt trovärdiga också och dem tänker jag fortsätta att följa. Ända sedan tiden just efter mordet finns det ett antal saker jag inte får ihop, alldeles för många konstigheter. Så den officiella versionen med först Chrille P och Sen Skandiamannen tror jag inte alls på.

Den som eventuellt delar den uppfattningen och är intresserad av att få fram sanningen kan titta på Youtubekanalen "Postum Humanitas" där jag tror att man kan vara väldigt nära sanningen. 35 avsnitt har hittills publicerats och jag har sett alla. Och blir bara mer och mer övertygad att det kan stämma. Man bör börja från början och sedan se avsnitten i kronologisk ordning för att förstå helheten. Då förstår man också hela denna mörkläggning som pågår än idag, 37 år efteråt...

Oj, så långt det blev idag. Men om du läste ända ht kan jag glädja dig med att jag ska avsluta nu och knalla ner till tvättstugan en sista gång för idag.

Ha det gott, kära ordbrukare i världens alla hörn och vrår tills vi ses igen!
För DET gör vi säkert!

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards