Alla inlägg den 1 maj 2023

Av Göran - 1 maj 2023 09:41

Så börjar en av arbetarrörelsens kampsånger som förr ofta sjöngs den här dagen. Jag har kunnat den i sin helhet en gång i tiden men den hjärncell som lagrade den infon har troligen dött för nu minns jag inte längre.

Tänkte börja med att recycla den gåta jag publicerat rätt många gånger på den här dagen genom mina bloggår..

Vad är det som är åtta meter långt, sjunger falskt och luktar hembränt? (Svaret ges längst ner på sidan)

Mina allra trognaste ordbrukare vet ju förstås eftersom de läst den här förut men den som inte hängt med hela vägen kan ju få gnugga geniknölarna en stund.

Gårdagskvällen förflöt, till min förvåning och min lättnad, utan att jag hörde en enda smällare! Kanske har föräldrar insett att det finns bättre saker att lägga pengar på än att barnen ska skjuta smällare och smatterband.

För en månad sedan sade jag upp mina TV-abbonnemang (CMore och det dyrare kanalpaketet) o beslöt att i fortsättningen nöja mig med det basutbud som hyresvärlden förhandlat fram åt oss för 90 kr/mån. Jag trodde förstås, i min enfald, att abbonnemaanget skulle räcka hela månaden ut men tji fick jag.

När jag försökte titta på Modo-Djurgården i kvalet till SHL så funkade det inte längre. Så då tänkte jag att jag ser det på TV12 istället. Men i samband med stängningen tycks de ha stängt lite för mycket för digitalboxen släppte inte igenom ens de kanaler som är fria, SVT och TV4. Så det blir att sätta sig i "Felias" telefonkö imorgon och få hjälp så jag åtminstone kan se de kanaler som ingår i basutbudet. Jag prövade att starta om digitalboxen två gånger men det blev samma resultat vid båda försöken. Kunde dock konstatera att det inte är TV:n det är fel på för bilden från uppstartsprocessen funkade ju.

Så jag lyssnade på matchen via radiosporten istället och nu gratulerar jag "arvfienden" Modo från Ö-vik till SHL-platsen de spelade till sig igår kväll.

Lite halvgrått väder och kall blåst ute idag så de som tänker sig ut och marschera under plakaten idag ska nog klä sig varmt. Jag bryr mig nog inte om att åka in och titta i år heller. Det är evigheter sen jag såg förstamajtåget eller lyssnade på talen. Minns knappt ens när jag senast gjorde det.

Däremot ska jag laga kalops idag. Plockade fram en högrev ur frysen igår morse för att låta den tina långsamt i kylskåpet innan den ska tärnas, brynas i gjutjärnspannan i äkta smör och sedan åka ner i min slowcooker och puttra i 4-5 timmar där. Så idag blir det kanonkäk!

Innan dess ska jag förstås ta ut min lilla fyrbenta sambo på morgonpromenaden och laga en shakshuka till frukost åt mig själv. Jag gör det ibland även om det tar en stund för tomatröran att bli sådär lagom krämig. Då knäcker man ner två ägg som får pochera i röran under lock i fem minuter. Sen smular man lite fetaost över anrättningen, sätter sig ner och bara njuter!

Se till att hitta ett (eller flera) sätt att njuta idag, ni också, kära ordbrukare i Misenträsk, Hallstahammar, Veddige och på Tjörn.

Vi ses! Endera dagen...

(Svaret på gåtan: Förstamajtåget i Pajala, såklart!)

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards