Direktlänk till inlägg 7 maj 2023

R.I.P min kära I-phone

Av Göran - 7 maj 2023 13:40

Nån gång i vintras "fick" jag ju en "gratis" telefon av min operatör, en Xiaomi Redmi mot att jag förlängde mobilabbonnemanget med två år. Lite motvilligt flyttade jag SIM-kortet till den nya och tog den i bruk. Men efter bara någon månad gick det inte längre att ladda den. Hur jag än försökte gick det inte att sätta i laddkabeln i telefonen.

Så då återgick jag till att använda min kära gamla "aj-fån". Och det var lite som att komma hem. Kände genast att jag trivdes mycket bättre med den än med den nya androiden. Som dock fixades vid ett besök på Teliabutiken, de gjorde rent där och sen funkade den igen. Men jag behöll min i-phone i drift eftersom jag trivs så bra med den.

Och den funkade också klockrent ganska länge. Ända tills skärmen plötsligt blev nästan svart. Jag kunde se siluetter av mina appar och hittade ett sätt att få igång skärmen ett tag. Fick rådet att göra den strömlös för att sen ladda och starta om den. Efter det funkade den igen. I kanske tre veckor innan den svartnade på nytt.

Då bytte jag till den nya igen för telefonen behöver jag ju dagligen.

Min I-phone har ett annat fel också - den går inte att stänga av manuellt. Så jag måste köra slut på strömmen i batteriet. Vilket jag gjorde och startade om den på nytt. Men den här gången gick det inte längre att få igång skärmen.

Så det är bara att inse och acceptera att den har somnat in förr gott. Drygt fyra år fick vi tillsammans och jag var mestadels väldigt nöjd med den. Men allt har ju en ände, så även mobilers liv.

Så nu får den vila i frid i ett köksskåp tills jag har ärende till soptippen nästa gång. Där finns ju en särskild läda för elektronik och där får den sin sista vila så småningom.

Och det är väl bara att sörja färdigt och försöka tycka om Kina-telefonen. Men jag saknar bekvämligheten med att telefonen kände igen mitt ansikte som dög för att inte bara låsa upp den utan även som legitimation för mitt mobila bank-ID. Nu får jag knappa in sex siffror istället och det får jag väl lära mig att leva med. 

Lyxproblem? Ja, visst är det så. Om det är ens värsta bekymmer är det inte så värst synd om en.

Och vår är det också. Jag fotograferade en vitsippsbacke igår men hade solen mot skärmen så jag fick bara chansa och trycka av några gånger utan att se motivet jag fotade. Och hemma igen kunde jag konstatera att jag borde ha zoomat in mycket mer, det syns knappt att det är vitsippor på marken. Annars kanske jag hade lagt ut en bild här.

Men mina kära ordbrukare har ju sett vitsippor själva under alla sina levnadsår så jag tror ingen saknar det.

Därmed ska jag gå ut och valla min lilla sambo, en lite längre promenad blir det nu. Det behöver både hon och jag.

Så ha en fortsatt fin söndag nu, kära ordbrukare i Vattholma, Skebokvarn, Sjöbo och Lovikka!

Vi ses!


 
 
Pinkozzy

Pinkozzy

8 maj 2023 07:45

Ibland tror jag att tillverkarna bygger in nåt så att mobilerna ska paja efter några år så att man tvingas köpa ny.

http://Pinkozzy.bloggplatsen.se

Göran

8 maj 2023 09:03

Lite som bilindustrin då? Minns hur Gyllenhammar i TV sa en gång att Volvos Amazon var en alldeles för bra bil som höll alldeles för länge. Från ett företagsekonomiskt perspektiv alltså. Men jag tror inte att mobiltillverkarna ens behöver tänka så. Det finns ju så sjukt många som köper nytt "bara för att"

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Torsdag 28 mars 13:42

Det moderna bondfångeriet börjar ta sig nya skepnader! Bara idag har jag anmält fyra annonser på FB där den ena utgav sig för att vara Youtubern och infuensern Joakim Lundell, alias Jockiboy, i en intervju hos Bianca Ingrosso. Man hör att det är ha...

Av Göran - Onsdag 27 mars 19:23

Måndagen och tisdagen liksom bara försvann. Och snart har väl även onsdagen följt i deras spår. Det grämer mig en aning att när jag nu äntligen hittade ett sätt att se all ishockey i hela Europa och även i Nordamerika helt gratis så är favortlaget ut...

Av Göran - Tisdag 26 mars 09:50

God Tisdagförmiddag på er, kära ordbrukare! Den här dagen började  tidigt. Redan halv fem vaknade jag utan att kunna somna om. Låg dock kvar ändå i en halvtimme innan naturen krävde uppstigning. En dusch och en kopp kaffe och sen byta lakan i sänge...

Av Göran - Fredag 22 mars 11:29

Nu är han äntligen här, mitt allra första barnbarn! Han skulle ju ha kommit igår egentligen men han tog sån tid på sig att det hann bli fredag. Lik sin pappa är han och givevis det mest fantastiska barn som någonsin fötts! Precis som ALLA barn både f...

Av Göran - Torsdag 21 mars 11:42

Jamen, det har ju liksom bllvit lite av en tradition att jag lägger ut "21/3" av och med Dan Hylander och Raj Montana Band när datumet infaller. Den har passerat 40-stecket och Dan själv fyller sjuttio i år om jag inte minns fel. Men både han och låt...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16 17
18
19
20 21
22
23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards