Alla inlägg den 2 februari 2024

Av Göran - Fredag 2 feb 11:27

Så var det fredag igen då! Vad nu det spelar för roll... Egentligen har ju veckodagarnas namn t.o.m önnu mindre betydelse nu när jag är pensionär. Där har jag väl ett litet försprång som f.d skiftarbetare där schemat inte brydde sig alls om dagarnas namn. Man fick göra helg när det passade en själv.

Och nu är det alltså helg varenda dag om jag vill. Eller vardag...

En sak med fredag är att jag nu måste vänta i tre dagar på att få se hur det går i Farmen. Storbonden valde sin bästis till förstekämpe och de tyckte båda att de var väldigt taktiska då. Men jag undrar det, jag...

Väljer han nån av damerna blir det kunskap och där tror jag att alla tjejerna, utom kanske hon som ingår i samma pakt som han själv, (Hette hon Jennifer???) slår honom gansla lätt. Det som känns mest logiskt är väl att han tar den betydligt äldre herrn, Per, som flera tycker att han är lat och bidrar för lite.

Då har de inte kalkylerat med att Per kan välja kunskap, han med. Och där får kanske ungtuppen svårt att rå på rutin och livserfarenhet hos en närapå sextioårig man.

Nej, vore jag i förstekämpens skor hade jag nog valt Fredrik. För han sliter minsann inte ihjäl sig, han heller. 

Och de andra vet ju inte att han har en fribiljett han kan utnyttja mot att bli vald. Om den fortfarande gäller...

Men vi får väl se hur det går. Han kan ju också välja nån man inte alls räknat med.

Är ex-torparen, Magnus, fredad? Annars kanske det kan bli han också.

Stormen från igår har dragit vidare eller lugnat sig så idag var det ganska behagligt klimat för att vara i början av februari. Lite halvmulet och fem minusgrader kan jag leva med när jag vet hur mycket värre det kunnat vara.

I almanackan är det "Groundhog day" idag, alltså murmeldjurets dag. Det vet jag eftersom jag har skrivit om det förut den här dagen. Jag hade ju I-phone i rätt många år och kalendern i den talade om det för mig för x antal år sedan. Inget som firas i Sverige eftersom det inte finns några murmeldjur hos oss.

Namnsdag idag har... INGEN ALLS! Såvida det inte finns nån människa som heter Kyndelsmässodagen i förnamn. Men det tvivlar jag väldigt starkt på. Den andra februari är en av få dagar på året då inget namn finns utöver minnesdagen av att Jungfru Maria bar fram Jesus i templet den dagen. Enligt Bibeln, alltså.

Och Timrå IK vann sin sjätte raka match i SHL igår kväll också. Glädjande för en härdad supporter. Oliver Johansson gjorde ett mål som jag tror att det kommer att vara med och slåss om priset för "Veckans" men även "Årets mål".

Se det i klippet nedan...

Bland de fräckare fintar jag har sett, måste jag säga. Och inte nog med det! I föregående match mot Örebro borta stod Timsås målvakt för en räddning som jag heller aldrig sett maken till. Vill man inte se hela videon så kommer den med flera repriser c:a en minut in i videon nedan...

TV4Plus utser ju både veckans mål och räddning. Och jag har ju svårt att tänka mig att nån annan SHL-målvakt gjort en tjusigare parad den här veckan. Troligen inte heller på hela säsongen.

Därmed känner jag att det börjar bli dags att gå och kolla kyl och frys för att hitta nån middagsmat som passar en fredag i februari. Det lutar åt nåt som går fort och lätt.

Så då önskar jag fortsatt trevlig fredag och helg till mina kära ordbrukare i Segeltorp, Hästveda, Ammarnäs och Ludvika. Eller var ni nu kan finnas!

Vi ses! Förr eller senare...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards