Alla inlägg den 26 februari 2024

Av Göran - Måndag 26 feb 10:43

Ibland går man på bussen. Ibland går man AV bussen. Och ibland går bussen av...

Nu har det hänt, det där som så ofta sysselsatt mina tankar då jag ser en s.k dragspelsbuss. Ledbuss tror jag att det riktiga namnet på dem lyder men eftersom bälgen mellan fram- och bakdel liknar bälgen på ett dragspel så har väl folkhumorn skapat den benämningen.

Vad menar jag då med det?
Jo, sen säkert 30-40 år eller mer har jag undrat om inte den där bälgen kan spricka och gå isär. Men, mig veterligen, har det aldrig hänt. I vart fall inte i mina trakter.

Men nu har det alltså hänt några mil från mitt hem. Bussen delade på sig och ställde sig som ett "V" tvärs över vägen. 

Och blockerade därmed hela vägen oerhört effektivt. Bilden är lånad från lokaltidningen st.nu

 

Tack och lov tycks ingen ha kommit till skada. Vilket det kunde ha varit stor risk för. Inte bara kunde bakdelen ha träffat mötande trafik eller gående. Utan även åkande i bussen hade kunnat trilla ur och skada sig väldigt illa.

Men det känns ju skönt att det gick bra ur det perspektivet.

Nu kan jag föreställa mig att bärgningen av den inte blir det lättaste uppdraget bärgaren haft.

Men såna människor brukar vara väldigt kluriga och påhittiga. Man har väl sett "Vägens hjältar" och andra serier där man får följa bilbärgrares vardag i olika delar av landet. De brukar oftast lösa sina uppgifter på nåt fiffigt sätt.

Såg ni, förresten, att jag använde ett ord som knappt någon säger längre? När sa du själv ordet "fiffig" senast t.ex.?

I min barndom och tonår användes det flitigt. Precis som flera andra ord som knappt någon heller använder längre.

Prillig är ett annat sånt ord liksom Yuppie eller finansvalp. Eller rappakalja...

Och igår kväll, när jag såg på Farmen,  undrade jag faktiskt om Jennifer var lite prillig när hon reagerade som en liten snorunge efter att ha förlorat i Tinget mot Levin.

Jag sörjer inte ett ögonblick över att denna överåriga fjortis blev hemskickad. Flera gånger medan serien visats har jag undrat vad hon själv tycker om hur hon framstår genom TV;n. Och vad tycker hennes barn/vänner/familj?

Läste nånstans på nätet att hon var missnöjd över hur hon "framställdes" av produktionen.

Men, herregud, det var ju hon själv som sa allt hon sa och agerade som hon gjorde. Beteendet mot Levin igår visade bara upp vilken bortskämd, egotrippad snorvalp hon faktiskt är.

Och såna unnar jag inte att ta sig till finalveckan.

Nu kommer hon ju garanterat att välja nån av sina paktpolare till ny storbonde, om hon nu får utse nån.

Men eftersom deras pakt tvingat fram en mot-pakt bland de andra så tror jag att Tim, Fredrik och Cornelia gräver sina egen grav i tävlingen. Även om de lär sitta på makten den kommande veckan.

Vad Torpet beträffar så gissar jag att man bommar igen det den här veckan och att dagens torpare får gå tillbaka till Farmen. Och då är ju de där tre jag inte unnar att gå långt i minoritet så det visslar om det.

Så jag tror att Karma kommer ifatt dem, alla tre, innan finalen och någon av de som uppträtt juste och jobbat hårt kommer att ta hem den halva miljonen.

För mig blev det inga miljoner den här helgen heller. Halva Eurojackpoten gick visserligen till Sverige men till nånstans i Småland och inte till mig. Och på V75;an i lördags lyckades jag bara pricka in fyra vinnare.

Så det blir att fortsätta att vända på slantarna tills det blir min tur. Om det blir det nån gång...

Därför har jag tinat upp en klump köttfärs som ska bli till pannbiffar samt ännu en påse kantareller som ska bli till svampstuvning. Till det blir blomkålsmos som redan finns färdigt i en matlåda i kylen. När jag lagade det för några dagar sedan blev det mer än jag orkade äta så det tar jag förstås också tillvara.

Två stora tomater som började se ganska ledsna ut imorse var ändå inte värre däran än att de dög att göra shakshuka av till frukost när jag varit ute en sväng med Thea. Med lite smulad fetaost över anrättningen plus några oliver blev det en rejäl frukost som jag lär stå mig bra på hela dagen.

Lite smått kyligt ute men strålande sol från klarblå himmel så jag ska försöka se till att få lite av den där solen på mig också. Ska nog ta en promenad längs stranden nedanför och kanske luta mig mot ett träd eller sten ett slag och lapa lite solsken.

Gör det ni med, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land! Om ni också har vackert väder, vill säga.

Vi ses!


Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards