Alla inlägg den 22 februari 2024

Av Göran - Torsdag 22 feb 12:37

Go´torsdagmiddag på er, grevar och baroner! Och annat löst folk...

Vaknade imorse och så var ju den dagen förstörd! Nja, kanske inte helt men så kändes det då jag kom ut i köket och konstaterade att både diskhon och vasken var till hälften fyllda av smutsigt vatten.

En stund lekte jag med tanken att ställa mig på knäna och skruva isär vattenlåset under bänken och göra rent.

Men då slog det mig att det har jag ingen skyldighet att göra som hyresgäst. Utan jag felanmälde via nätet till hyresvärden och snart kom en vaktmästare med såna där sugproppar för att försöka skapa fri väg för mitt slaskvatten.

En bra stund höll han på tills han ringde efter firman som har utrustning för att spola hetvatten med högtryck och spola bort proppar som bildas.

Även han hade att göra i nästan en timme innan det rann undan som det ska igen. Under noggrann inspektion från min nyfikna lilla sambo första kvarten. Sen tröttnade hon väl och återgick till sin förmiddagslur.

Nu funkar det i alla fall och det helt utan arbetsinsats från min sida.

Och det finns mer som funkar i den här världen. Just nu går jag ju och räknar dagarna inför min debut som morfar.

Som kan ske vilken dag som helst nu.

Och inte nog med det! Nån gång i augusti får jag även veta hur det känns att vara farfar. För då kommer äldste sonens och hans sambos första barn.

Och eftersom jag vet att mitt första barnbarn blir en pojke så vore det ju lite extra trevligt om nummer två blir av den andra sorten. Fast egentligen kvittar det vilket det blir bara allt går bra längs vägen och vid själva ankomsten.

Annars... så är det hockeydag idag igen. Inte för att jag får se matchen. Dels spelas den i Jönköping och dit är det inte närmaste vägen precis...

För den enda TV-kanal jag har som visar SHL-matcher har, som nästan alltid, valt en helt annan match att visa.

Just idag kan jag väl förstå dem eftersom de visar ettan mot tvåan i tabellen, Växjö och Färjestad.

Men på alla de 44 matcher som Timrå har spelat denna höst och vinter så har Sportkanalen bara visat dem två gånger. Ytterligare två lördagsmatcher har sänts i vanliga TV4 så totalt är det 4 matcher jag fått se på TV.

Och när jag vet att de fyra lagen längst ner i tabellen visats dubbelt så många gånger, och kanske mer, känner jag mig faktiskt lite orättvist behandlad.

Jag har flera gånger mailat deras kundtjänst men det bryr de sig inte alls om. Inget svar ens.

Och det är minst lika dåligt. 

Men... dagarna bli i alla fall längre och längre. Och det går allt fortare också, känns det som. Det betyder att vi går mot ljuset, våren, värmen och sommaren.

Töväder och slask här på Sveriges midja idag. Men såvitt jag kan komma på så har jag inga ärenden att uträtta utan kan kura inomhus förutom kissrundorna med Thea.

Man får lägga ut hennes badlakan på golvet i hallen såna här dagar så man kan torka tassarna innan hon släpps lös i lägenheten efter promenaderna.

Därmed får det vara slutsvamlat för idag och jag önskar mina kära ordbrukare en fortsatt fin torsdag i Åkersberga, Tidaholm, Jonserd och Pålsboda.

Vi ses!



Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards