Alla inlägg den 20 februari 2024

Av Göran - Tisdag 20 feb 08:04

"Skadeglädje är den enda sanna glädjen" lyder ett gammalt talesätt. Som oftast för mina tankar till en stand-up som Ronny Eriksson gjorde en gång för länge sen där han berättade om hur han satt vid köksbordet och deppade då plötsligt snön rasade från grannens Älvsbyhus rakt ner på trädgårdgången längs huset.

Och dagen därpå var det minus tjugo ute så att den fallna blötsnön frös till kompakt is. Och glädjen bestod i att grannarna var på Kanarieöarna och skulle komma hem om några dagar.

Nej, skadeglädje är väl inget man är stolt över, precis. Skadeglädjen är liksom inte riktigt rumsren, om man säger så.

Ändå får jag erkänna att det var precis vad jag upplevde igår kväll då jag letade fram gårdagens Farmen på TV4Play.

"De fyras gäng", d.v.s pakten med Tim, Cornelia, Fredrik och Jennifer har ju smitt planer hur de ska regera i spelet och skicka hem de andra en efter en. Och de är ju så självsäkra att jag inte kan låta bli att tycka att de fick precis vad de förtjänade i gårdagens avsnitt.

Pehr valde Desirée till storbonde och hon, i sin tur, fick välja en person att skicka till Torpet. Och den fick välja två att ta med sig dit. Vilket lämnar bara Pehr och Desirée kvar med paktarna på Farmen den här veckan.

Hon är storbonde och han är immun i andrekämpevalet.

Vilket gör att Levin blir tvingad att välja nån ur pakten att tävla mot i nästa söndags ting.

Och genast börjar paktfolket att gnälla och beklaga sig och tycka att det är fulspel. Glömde visst bort allt de själva snackat om att "skicka hem kärringarna" och att den eller den "ska ut med huvudet före".

Alla dessa fyra är ju svårt egotrippade så egentligen kvittar det väl för mig vem Levin väljer. Men mest skulle det nog göda min skadeglädje om han väljer Cornelia och slår ut henne.

Jennifer tycker jag har hyfsat till sig lite ändå men när jag fick se Cornelia välja den Kebabpizza hon egentligen inte alls ville ha eller tyckte om efter interna tävlingen de hade...

Ja, då tappade jag det lilla uns av respekt jag ändå försökt ha för Cornelia. Hon sa ju dessutom, utan att skämmas, att hon valde den bara för att ingen av de som ville ha den skulle få den. Skadeglädje må vara fult men frågan är väl om inte missunnsamhet och elakhet är värre. För så betecknar jag Cornelias val.

Att hon dessutom ser belåtet rakt in i kameran och småskrattar när hon säger det gör ju inte saken bättre.

Så vem han än utser till andrekämpe så håller jag på Levin på söndag, även om inte han heller precis har imponerat på mig så här långt.

Men jag har för mig att han sagt att han bor på landet och har djur så kanske kan han överraska nån av tjejerna i kunskapstävling. Det får vi veta på söndag.

Därmed ska jag avrunda och gå ner i källaren och hänga tvätt. Sen blir det morgonpromenad med Thea innan vi äter frukost. Ska man sno ihop en shakshuka kanske...?

 

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards