Senaste inläggen

Av Göran - 13 oktober 2017 22:02

Nej, nej, nej för F-N, jag menar INTE mig själv och att jag kladdar ihop ett inlägg nu igen. Nej, jag talar förstås om det jag skrev om igår - Jonathan Dahléns comeback i Timrå IK.

Jag hann hem med så god marginal att jag gott och väl hann säkerställa lunch och middag till morgondagens arbetspass. Dagens blev ett fiasko, så där som det blir ibland, där vi satt och väntade på de leveranser vi behövde från en annan avdelning för att kunna utföra vårt arbete. Det började bra och jag och dagens parhäst stökade bort den del av dagens jobb som var besvärligast. Men efter första paus tog det stopp.

De levererar inom en timme eller två, sa våran chef och nickade eftertryckligt för att understryka att åtminstone hon trodde på vad hon sa. Om hon gjorde det eller ej spelar ingen roll men jag anade redan då att dagen skulle bli ännu en i raden av "one-of-those-days". En sån där dag då man börjar dagen fylld av arbetslust och ambitioner att göra jobbet så bra och fort vi bara kan. Men med facit i hand kan jag konstatera att från c:a nio imorse och tills det var dags att gå hem har jag/vi inte åstadkommit ett skapandes grand mer än att äta ur våra medhavda matlådor.

Om man VISSTE redan ppå förmiddagen att det blir leveransstopp hela dagen hade vi säkert kunnat göra nytta på andra sätt men vi måste liksom finnas på standbye hela tiden UTIFALL att det rullar igång.

Jag har alltså lyft lön i tolv timmar fast jag egentligen jobbat i bara 2 ½.

Så det har blivit mycket Quizkampen på mobilen. Ömsom vinst och ömsom förlust men lika skoj ändå. Om du, som jag, gillar frågesport så ladda hem det spelet till din telefon så kan du mäta dina kunskaper med hundratals andra när du får långtråkigt någon gång. Eller helt enkelt vill ha något att fundera på medan du vilar.

Men åter till Dahlén nu!

Förra säsongen satt vi Timråfans och gottade oss i match efter match åt hans och radarpartnern då, Elias Petterssons framfart på isen. I år for han till Vancouver och NHL men fick körtelfeber och lyckades inte ta en plats i deras lag. Därför är han nu utlånad till Timrå och ikväll var det dags för premiär hemma mot Västervik.

Han har ännu långt till topform, jag ska inte alls påstå att han dominerade matchen eller att han var banans obestridde kung. Långa stunder såg han mest ut att ha det jobbigt bara med att åka skridskor. Men så plötsligt vid ställningen 0-0 i den tredje perioden snappar han åt sig pucken i egen zon och snurrar upp fem motståndare innan han tar hjälp av en lagkamrat som genast passar pucken tillbaka och Dahlén kunde servera en av sina så speciella avgörande passningar fram till en annan Timråspelare som hade öppet mål. 

Jag tror att hela hockeysverige är avundsjuka på Timrå som lyckades knipa denne blivande världsstjärna. Om några år kommer varenda människa som gillar hockey att känna till hans namn. Och vi TIK-are kan sträcka lite på oss och säga att det var hos oss han lade grunden till det han är idag.

Matchen? Jo, den slutade med 1-0-seger för Timrå och fortsatt serieledning. Ibland är det roligt att vara Timråsupporter!

Fredag den trettonde är det ockå men bortsett från missödena på jobbet (som jag/vi varken rådde för eller hade ont av) så har inga katastrofer inträffat. I min bloggs historieböcker ser jag att jag varit väldigt aktiv genom åren också på just denna dag. Ögnade igenom de gamla inläggen nyss och småskrattade åt minnet från 13/10 2014.

Nästa höst kanske jag sitter här och tänker tillbaka på idag och säger att det var då grunden lades till att mitt kära Timrå tog sig tillbaka till högsta serien. Vi får se!

Innan dess lär det publiceras en hel del annat stort som smått här. Och väljer ni att läsa det så får ni väl skylla er själva. Jag tar inget som helst ansvar för det! Slut för idag - tack för idag!

PS. Trump sitter fortfarande kvar i Vita huset. Hur är det möjligt, USA?

ANNONS
Av Göran - 12 oktober 2017 07:24

"Höstdepp light" skrev jag visst som rubrik igår. Men innan gårdagen var över blev jag ju botad av glädjeneskedet att Jonathan Dahlén valt att spela för Timrå IK när han nu inte lyckades ta en plats i NHL. Själv säger han att han kan tänka sig att spela hela säsongen ut om det blir så men det törs inte jag hoppas på. Det där är en exceptionell talang och bara han får matchtempo i kroppen kommer han att göra så stor succé att Vancouver vill ha över honom redan den här vintern. Kanske efter jul, eller så.

Men tills vidare ska han alltså krydda den anrättning som heter Timrå IK med sitt fantastiska målsinne och sin spelförståelse. Och vi fans jublar såklart.

Sebastian Lauritzen föll ju bort för resten av vintern p.g.a upprepade hjärnskakningar men jag ser inte Dahlén som ersättare för honom. Det behövs fortfarande en center med massor av rutin som gör grovjobbet bakom alla dessa unga talanger som man har i laget. Men Jonte kommer att betyda massor för Timrås unga lag. Han är bara 20 (om han ens fyllt ännu) men har två allsvenska säsonger bakom sig som ledande spelare i ett topplag. Så han blir säkert en som 17-åringarna Olofsson och Hållander kan se upp till och lära av.

Brynäs och Linköping fick stå och se på när deras drömvärvning valde allsvenskan och Timrå. Och jag misstänker att även Växsjö hade velat vara med i budgivningen. Men valet handlade inte om pengar för Jonte. Då hade han valt annorlunda. Nej, han ville komma till en klubb där han vet att han får en stor roll med mycket istid och det får han här. Att han sedan känner omgivningarna och de flesta av spelarna hade säkert också betydelse.

Just nu leder Timrå allsvenskan och lär knappast bli sämre av Dahléns anslutande till laget. Spännande ska det bli att se vad han kan tillföra. Ritkgt spännande!

ANNONS
Av Göran - 11 oktober 2017 12:55

"Gråvita skyar. Tandläkarväder..."  Jodå, det tål att återbrukas, citatet från Winnerbäcks mästerverk "Södermarken".

Och just idag passar det perfekt som beskrivning av rådande väder utanför mina rätt smutsiga fönster. Egentligen borde jag väl flänga runt och skura upp dem men det blir inte denna frivecka. Kanske nästa som börjar på morgonen på tisdag nästa vecka om inte snön kommit då förstås. I så fall får det vara till nästa vår.

För att förgylla dagen en aning har jag beslutat att koka fläsklägg och göra rotmos idag. Sen framåt kvällen tror jag att jag ska tända höstens första brasa i min öppna spis för att försöka få upp värmen en aning. 

Min hyresvärd har i alla tider varit generös med värme i sina lägenheter men för något år sedan hängde de upp en liten sändare i varje läghet. En manick som kontinuerligt mäter innetempen och skickar siffrorna till den dator som styr fjärrvärmen till elementen. Sen dess har de säkert tjänat ett antal miljoner på kallare lägenheter åt sina kunder för så här års, innan vintern kommit på allvar, snålar de så att man går omkring och huttrar.

Men man får ju försöka se det positivt. Jag kämpar ju tappert och träget mot övervikt och att frysa lite sägs vara ett bra sätt att förbränna mer fett. Så tack, kära hyresvärd, fär att du försöker hjälpa till!

Äldste sonen är utflyttad så nu är det bara jag och "lilljäntan" (som för övrigt snart fyller 24...). Plus hennes katt förstås. En lurvig kattoxe på fyra år som vill ha mycket mer uppmärksamhet än jag har tid eller ork att ge honom. Sitter jag här kommer han och trampar runt på tangentbordet eller skjuter rygg framför skärmen så jag inte ser nåt. Och om jag boar ner mig i soffan för att se på TV vill han helst vara i ansiktet på mig. Högljutt spinnande förstås så man inte hör frågorna som Rickard Olsson ställer i "Vem vet mest".

Samtidigt klarar han också av att ständigt vara i högsta beredskap utifall möjligheten yppar sig att smita ut genom dörr eller fönster om man inte bevakar honom som en hök. Och det roliga är att när han väl lyckats fly ur sitt fängelse så går han ingenstans. Försöker inte springa iväg för att undersöka världen utanför eller upptäcka kattkollleger i trakten.

Nej, varje gång han lyckas vinna sin frihet så vet han liksom inte vad han ska göra med den. Han vill ha den men när han får den vet han aldrig vad han ska ha den till. Det räcker oftast att jag går ut och ropar så kommer han sättande i raketfart och går godvilligt genom porten och in i lägenheten igen.

Nej, jag vidhåller vad jag alltid tyckt - Katt ska man bara ha om man bor så till att den kan få vistas utomhus i naturen utan koppel eller andra hinder. Det är säkert sant att en katt som aldrig fått vara ute inte saknar det, eftersom den inte vet att "ute" finns. Men jag garanterar att ingen katt som fått uppleva båda skulle välja att ständigt vara inne om den fick bestämma själv.

Nu ska jag samla ihop mig och åka och köpa kålrot och potatis till rotmoset samt köra hem yngstingen från hans jobb. Sköt om er, kära ordbrukare, i Vedevåg, Tysteberga, Vibyggerå och Hökhuvud. Vi ses!

Av Göran - 2 oktober 2017 21:46

Ekorhjulet rullar vidare. Och vi springer i det. Ibland är "makterna" framme och petar med sitt väldiga finger för att se om vi klarar av att springa lite fortare. Ibland klarar vi av det men rätt som det är slår vi bakut och får försöka hoppa på igen i farten. 

Jamen, det är kanske höstmörkret som letar sig in i själen på mig och får mig att sucka och oja mig. Har hjälpt sonen att flytta i helgen och litegrand även idag. Så imorse när jag vaknade tog det emot på ett antal ställen i kroppen. Antagligen latmasken som protesterade. Men bara jag kom på fötter och hade linkat runt lite så återvände livet åtminstone någorlunda till en sliten gammal arbetarkropp.

Inte ens giffarna, som sett så lovande ut ett tag nu, skänker någon tröst i gråvädret. Som tur var åkte jag inte in till stan och betalade för att se dem förnedras av Djurgården. Och till alla fans av Östersunds FK kan jag meddela att makterna nu har straffat GIF för den feldömda straffen mot er i somras. Dubbelt upp dessutom för även i förra matchen fick de en straff emot sig som var ytterst tveksam.

Tveksam var dock icke ordet om Djurgårdens straffspark igår. Jodå, DIF-spelaren ramlade i straffområdet och han ramlade över Erik Larssons ben. Dessa ben spelade dock 100 % på bollen och Djurgpårdaren ramlade bara för att han valde att ramla. Vilket antagligen även jag själv hade gjort i samma situation.

Men domaren flöjtade omgående i pipan opch pekade myndigt på straffpunkten.

GIF började annars ganska bra och hade Peter Wilson satt sitt friläge i första halvlek kanske det hade blivit en annan match. Än en gång gladdes jag också åt Bataneros träffsäkra passningsfötter som oftast träffade stortån på mottagaren även på långt avstånd. Den mannen kommer att bli mer och mer viktig för Sundsvallsgiffarna så länge han nu stannar kvar. Kanske tur att det blir ett litet uppehåll för landslagsspel nu så GIF får chansen att slicka sina sår och hitta vägar till de poäng som behövs för att spela allsvenskt även nästa år.

Imorgon är det, som sagt, arbetsdag igen. Och eftersom jag inte jobbade sista natten före friveckan har jag inte den blekaste aning om vad det kan tänkas stå i arbetsschemat för imorgon. Med lite tur blir jag tilldelad en gaffeltruck och då vet jag ganska väl hur dagen blir.

Men det står, som sagt, skrivet i stjärnorna. Och vem kan se vad som står skrivet där i det här vädret? Det har regnat och blåst småspik hela dagen och det håller i sig ännu.

Och Trump sitter kvar... Kan någon människa förstå varför?

Av Göran - 29 september 2017 21:40

Nu stundar åter helg i vårt avlånga land. Igår var jag kallad på APT (Arbetsplatsträff) och min alldeles nya chef hade sagt till skiftlaget att mötet skulle ske på s.k undertid. När företaget drev igenom sexskiftet tvingades de att bjuda på väldigt mycket tid jämfört med det ordinarie arbetstidsmåttet. Vi jobbar nånstans runt 150-200 timmar mindre per år än arbetsplatser med skiftgång liknande våran men där man inte infört sexskift.

Dealen mellan fack och företag blev att företaget fick rätten att kalla ut oss till att arbeta undertid (d.v.s arbete utan ersättning) vid fyra tillfällen per år om vardera max fyra timmar- Ska avsteg från den regeln göras så måste man förhandla och komma överens med facket.

I onsdags berättade en av mina arbetskamrater för mig att vår ganska nya chef sagt till honom att mötet skulle ske på undertid. Jag försäkrade då honom att han skulle ha rätt till övertid precis som hela skiftlaget eftersom chefen varken sagt till i tid eller begärt förhandling med facket.

Det är lite synd om dessa unga män och kvinnor som företaget ger chefsjobb utan att utbilda dem ordentligt innan. För både vår skiftledare och den andra avdelningens skiftledare som vi hade mötet tillsammans med hade kunskapen om vad som gäller. Båda fick dock krypa till korset och medge att de kollat för dåligt och vi som kommit dit fick betydligt bättre ersättning för det än de flesta av oss hade räknat med.

Dessvärre hade jag ännu inte kommit tillbaka till ordinarie arbete innan chefen meddelade skiftlaget att vi skulle måsta jobba gratis. Annars hade jag såklart informerat både chefen och mina arbetskamrater om vad som gäller.

Tyvärr tycks företaget vi arbetar åt inte vara så intresserade av att lära sina chefer vad man får och inte får göra. Och just denna gång hade vi mötet tillsammans med gjuteriet och deras nye chef är än mer självsvåldig än vär. Måhända hade vår chef lyssnat lite för mycket på honom...

Annars så--- har kvällen tillbringats framför datorn där jag streamade Timrå IK,s bortamatch mot Tingsryd där Timrå till slut vann efter straffläggning. Ledig helg följer på detta men nog ska jag försöka att komma iväg på åtminstone ETT pass i gymmet på jobbet.

För övrigt så... vete väl f-n hur det blir! Men förhoppningsvis blir det bra.

Sov gott, kära ordbrukare, i Niemisel, Hartungviken, Kårböle och Brösarps backar. Vi ses!

Av Göran - 28 september 2017 21:32

De gjorde det en gång til! Östersunds FK slog Hertha Berlin hemma med 1-0. Och jag älskar det! Älskar att ett norrlandslag tar för sig som de gör. Älskar att de fortsätter att skrälla i bästa "Åshöjdens-BK-stil"

Ikväll fick jag se dem vinna efter straffmål mot Hertha Berlin från den eminenta tyska ligan som ju ska vara såååå mycket bättre än allsvenskan.

Och runt om står fotbolls-Sverige och häpnar gång på gång och undrar när drömmen ska ta slut.

Jag har slutat förvånas nu. Jag har accepterat att ÖFK är såhär bra. Och även skaffat mig ett nytt favoritlag i allsvenskan vid sidan av GIF Sundsvall (som jag ju MÅSTE hålla på av geografiska skäl).

Livet är roligt på fler plan än så också, just nu. I förra veckan prickade jag in tre sexor och fyra femmor på ett V64-spel, vann drygt 750kr,  och tyckte mig därmed ha råd att satsa lite mer på V75 i lördags.

320 rader blev det (160 kronor) och tror ni inte att jag drog in sjuan. Den var värd 7 400 och med sexor och femmor blev totalvinsten dryga 9 600 kr.

Miin näst största vinst inom travspel genom alla tider alltså. 11 800 på dagens dubbel från augusti 1991 är fortfarande rekordet men glädjande ändå!

Sedan dess har jag även hämtat in flera småvinster där jag fått pengarna tillbaka och lite mer och totalt har jag vunnit nästan elvatusen på mindre än tio dagar.

Så.... kanske blir det ett lite större system än annars på lördagens V/% på Solvalla. Eller så väntar jag in att det blir trav på någon av mina turbanor.

Tvättstuga imorgon och sedan ledig helg. Ha det gott, kära ordbrukare! Annars har någon annan det...

Av Göran - 21 september 2017 22:26

Likväl som jag kan vara bitskt kritisk ibland så måste jag ju även berömma favvolaget när de gör bra insatser.

0-0 på hemmaplan låter kanske inte sådär väldigt imponerande men då ska man komma ihåg att AIK ligger i motsatta delen av tabellen med ett stjärnspäckat lag och att GIF denna gång tvingades ställa upp med en reservbetonad elva på grund av både skador och avstängningar.

Det är i dessa lägen man önskar att reserverna ska ta chansen då de får den. Och de gjorde sannerligen alla som fick förtroendet från start idag. Carlos Gracia klev ner från innermittfältet och spelade mittback tillsammans med David Myrestam i Sohnk Sundbergs och Danielssons frånvaro. Rajalakso visade återigen att han är värd sin lön. Krigade hårt hela matchen liksom hela laget. AIK hade mer boll men kom sällan till de där riktigt vassa chanserna tack vare att Sundsvall spelade tight försvar med hög disciplin. Alltså ett gäng bänknötare plus flera ordinarie som spelade på ovana positioner. Vår högerkantlöpare, Erik Larsson, hade flyttats in som central dirigent på mitten och skötte jobbet längt bättre än jag vågat hoppas.

På söndag är det Jönköping Södra som står för motståndet. Då bör åtminstone Danielsson och Naurin vara tillbaka liksom avstängda Sundberg och Romain Gall. 

Jag skrev för kanske en månad sedan att GIF;s spelartrupp var för tunn, att man inte hade reserver med förmåga att gå in och göra skillnad när det går tungt. Jag får ta tillbaka det nu och be om ursäkt. Jag hade fel!

Fel hade jag också då jag tyckte att man skulle sparka tränarna. För de har förstås också del i förvandlingen. Men just då jag skrev det tydde inget på att de skulle kunna vända trenden.

Men på något sätt måste ju ledningen ha agerat ändå för nu lyser spelglädjen och entusiasmen om spelarna och tryggheten i spelet är tillbaka. Så... 0-0 kan ibland vara riktigt bra!

Imorgon kväll är det hockeydags igen. Timrå ska till Malmö och möta Pantern och jag hoppas matchen går i TV. Annars blir det att streama den från C-more på dataskärmen. Det duger, det med!

Fast ifjol dröjde det elva omgångar innan C-more valde att visa Timrå på någon av sina TV-kanaler. Då toppade man serien i stor stil men hade ändå inte fått synas i rutan.

Tidigare idag har jag besökt industrimässan i Nordichallen i stadens norra utkant. Min tama husmekaniker och jag inledde med en frukostbuffé på "det stora blå" innan vi åkte till mässan. Dit jag hade fått fribiljetter.

Naturligtvis riktade sig inte mässan till vanligt fotfolk som vi men vi knallade ändå omkring där en stund och småpratade med säljare av hydraulik, städmaskiner, handskar, dataprogram och annat.

Nästan alla hade dessutom reklamgrejor liggande så jag beslöt genast att göra det till en sport att se hur mycket gratisgrejer jag kunde samla på mig. Och det var min själ inte lite det!
Väl hemkommern kunde jag konstatera att jag fått med mig bl.a ett paraply, två tändare, fyra isskrapor till bilrutorna, putsduk för glasögon, ett första-hjälpen-kit med plåster och lite förband, en svart vinterluva samt inte mindre än tjugo kulspetspennor med reklam på från lika många företag. "Gratis är gott!"

Imorgon är min sista lediga dag. På lördag morgon ska jag stiga upp innan vår herre ens fått på sig kalsogerna och åka till mitt gamla vanliga arbete igen.

Det ska bli kul! Säger vi...

Jamen, visst är det positivt också även om det tar emot lite just i början. Kul att få träffa arbetskamraterna igen och kanske kommer det rent av att vara lite kul att jobba också med något jag inte gjort på länge. Morgondagen ska ägnas åt tvättstugan, ett gympass samt att förbereda mat för helgens arbetsdagar.

Så ha det gott, kära ordbrukare i slott och koja i vårt avlånga land! Vi ses!

Av Göran - 20 september 2017 09:08

Äntligen! Jo, jag vet att det bara är september och att det blir tidigare för varje år men det kan inte hjälpas att starten av en ny hockeysäsong är en källa till glädje. Här har man vankat omkring utan hockey sedan mars-april någon gång. Jodå, fotboll i all ära, men för mig personligen är ishockey och Timrå IK nummer ett ändå.

Eller... Det går liksom inte att jämföra. Det är två så olika sporter. Men hockeyn går liksom snabbare, det rör sig mer och händer mer. Hela tiden.

Och mina rödvita hjältar från cellulosaland norr om staden har börjat så bra man kan begära, tycker jag. Efter en försäsong där man förlorade bara en match men vann sex stycken var det dags för "the real thing" igår.

Tävlingen har börjat och TIK inledde på bästa sätt genom att vinna med 4-0 hemma mot Norrköpingslaget Vita Hästen.

Nio ansikten har bytts ut i truppen och underbarn som Emil Pettersson, Jonathan Dahlén och Jens Löökke har lämnat för Nordamerika eller SHL liksom publikfavoriten målvakten Johan Mattsson.

Men Henrik Haukeland, nyförvärv från Leksand, visade direkt att han är en fullvärdig ersättare genom att spika igen målburen och hålla nollan. Jag har en känsla av att när sådär 10-12 matcher spelats är det ingen som saknar Mattssson längre. "Den norska väggen", Henrik Haukeland, kan bli en ny kelgris för Timråfansen. En sådan där som det pratas om åratal efter de flyttat eler slutat. Som "Pekka" Lindmark en gång, som Bosse Ahl eller min personlige favorit Kimmo Kapanen.

Idag ska jag iväg till "Gruvan" en sväng och bevista ett möte. Så då blir det även ett gympass före det.

En vän hörde av sig och ville att jag skulle följa med på trav ikväll, V86 på Bergsåker. Men jag är tveksam till att stå där och frysa. Själva tävlingarna, loppen, intresserar mig inte så värst. Spelet däremot är spännande och nog ska jag knåpa ihop ett system för några tjugor eller så. Eller så köper jag en påse av Harry Boy.

Rik blir jag väl knappast men det händer ju ändå emellanåt att det kommer in några hundra och till och med några tusen vid enstaka tillfällen. Och jag spelar ju sällan för mer än50-60 kronor. Och aldrig över 150!

När man startade Lotto här i landet spelade jag i 5-6 år tio stående rader ihop med dåvarande svärmor. Antal vinster kan räknas på ena handens fingrar och de översteg aldrig någonsin 100 kr. På travet snittar jag kanske 2 vinster i månaden. Som bäst i modern tid dryga 2000 härom året.

Så då blir det liksom lite roligare även om jag naturligtvis ligger svårt minus gentemot ATG...

Frukosten är avnjuten i form av äggröra med gräslök och lufttorkad skinka till och lunchen är förberedd i en matlåda som jag tar med när jag åker och äter den sedan hon mina flickvänner i portvakten mellan träningspass och mötet.

Dyker upp här som en ubåt gör jag säkert också förr eller senare men för nu... så har jag svamlat klart!

Presentation

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4
5
6
7 8
9
10
11
12
13 14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2018
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Blogkeen
Följ Tankar och betraktelser från en amatörfilosof med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se