Direktlänk till inlägg 28 februari 2024

38 år

Av Göran - Onsdag 28 feb 09:56

Av nån egendomlig anledning har jag bara bloggat EN enda gång detta datum genom mina 15 år på den här portalen. Det var åtta år sedan och jag skrev då om mina minnen från morddagen och hur jag fick veta det.

Skrev även att jag ringt och grattat storebror på hans födelsedag. Han blev då lika gammal som jag blev i december förra året. D.v.s 66.

Ännu har jag inte ringt honom men jag ska innan dagen är över. Har grattat på FB bara, än så länge.

För åtta år sedan trodde jag fortfarande på att krafter inom eller med nära anknytning till polisen/Säpo var inblandade i mordet på vår statsminister. Men den trogna och  minnesgoda ordbrukaren vet att det tror jag inte längre. Som jag skrev flera avsnitt om i sommras.

Jag kan ju inte säga att jag VET vem och varför. Men jag tror mig veta.

För att allt i den utredning jag har följt och följer ännu är så väl underbyggt med belägg för så gott som allt man påstår.

Därför förstår jag nu också varför jag trodde så starkt på polisinblandning. Det var, helt enkelt, ett av villospåren som mörkläggarna planterade hos oss. Och de tyckte säkert att de hade goda sksäl till det.

Det där som Hans Holmér yttrade att "när sanningen om det här kommer fram kommer den att skaka Sverige i grunden" hade han alldeles rätt i.

Så sa han förstås för att han själv visste sanningen och deltog aktivt i mörkläggningen.

Så stämmer det som jag tror mig veta så var det egentligen inte själva mordet som var viktigast att mörka utan Sveriges ställning i världen. Vår sken-neutralitet när vi ju faktiskt, i praktiken, varit med i Nato hela tiden.

Den som eventuellt vill veta mer kan ju titta på YT-kanalens sammanfattning i länken nedan.

Introt är ganska långt men det kan man hoppa över genom att klicka sig fram 1 minut och 45 sekunder. Där börjar allt på riktigt. Blir du sen intresserad och vill veta mer så finns hela serien på Youtube.

Kanske kommer sannngen fram i ljuset en dag, kanske inte.

De sanningar som kommer upp i ljuset på Farmen får mig att undra hur storbondens kompisar, släkt och närstående reagerar på hans barnsliga beteende. När Cornelia kom för att väcka honom var han ju såååå SJUK att han klnappt orkade prata eller öppna ögonen. Men så fort hon gått tittade han upp med ett brett flin och talade om för oss att han tänkte spela sjuk för att slippa göra nåt.

De andra genomskådade ju bluffen så jag tror att han kan ha säkrat platsen som förstekämpe så fort han inte längre är storbonde. Och den dumma jäveln var ju faktiskt stolt på riktigt över att han bar sig åt som ett svin.

Så nu har jag ännu mer "onda ögat" på honom.

Annars... så ser det ut att bli ännu en fin vårvinterdag med sol och plusgrader här på Sveriges midja.

Ta vara på den, kära ordbrukare i Malmköping. Järlåsa, Sveg och Motala! Eller var ni nu lever och verkar...

 
 
wiper

wiper

Torsdag 29 feb 11:06

Det var märkligt, så det kan bli. Jag har själv haft mina funderingar om detta mord. Tack för sammanfattningstipset. Det skall jag kolla senare i dag för nu skall jag ut på promenad. Jag ligger efter med farmen så jag skall streckkolla sen

Tusen tack för att du talade om detta med Pekka Nordin. Det känns sorgligt, tiden bara rusar iväg. Skall skriva om det när jag får tid.

Tack även för att du talade om detta med lastbilen.

Ha en skön torsdag
Hälsning från Malin

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

Torsdag 29 feb 18:35

Ja, det dröjde mer än 35 år innan jag själv släppte polisspåret. Hade mordet inträffat en annan kväll så hade det varit en helt annan sak. Gällande den där lastbilen på din blogg tänkte jag spontant när jag såg den att "Nämen den ser ju ut som 98;an" Det var ett specialbyggt fordon på lasbilsschassi som användes för att fylla på råvaran i smältugnarna i fabriken. De var förstås numrerade och just den som jag fick lära mig köra sommaren 1977 hade nr 98.

 
wiper

wiper

Fredag 1 mars 08:35

Tack för all information

Ha en härlig fredag

http://wiper.bloggplatsen.se

Göran

Fredag 1 mars 12:01

Tack och tack detsamma!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Göran - Söndag 28 april 07:29


  Nu har jag provsmakat! I somras hittade jag ju ett fabrikat av surströmming som jag aldrig ens sett eller hört talas om. Och än mindre smakat. I den FB-grupp för surströmmingsfantaster som jag är medlem av kom flera vitt skilda recensioner av ...

Av Göran - Onsdag 24 april 13:19

Onsdag. Mitt i veckan. Lill-lördag. Eller pig-lördag som några kallar det. Och äntligen har vi fått lite mer än enstaka plusgrader här på Sveriges midja. Efter 3-4 frostnätter och bara en eller två grader över noll om dagarna känns det skönt att slip...

Av Göran - Måndag 22 april 14:07

Idag blir det recykling i min blogg. Eller återvinning som det heter på svenska. Varför ska man skriva en ny blogg när det finns några gamla som jag är så nöjd med. Och varför ska inte jag få använda repriser när alla TV-kanaler gör det idelign?  Det...

Av Göran - Lördag 20 april 12:47

Nä, inte fanken blev det nån miljardvinst igår heller! Det blev som det nästan alltid blir. D.v.s noll rätt. En gång kändes det som jag varit nära storvinsten. För 4-5 år sen så var alla fem dragna nummer talgrannar med mina nummer. T.ex om jag had...

Av Göran - Fredag 19 april 17:57

Jaha! Så var det fredag igen då! Till glädje för alla skolbarn och vuxna med dagtidsjobb. För skiftarbetare och pensionärer spelar ju dagarnas namn inte så stor roll. Numera är det ju inget som hindrar att man åker och storhandlar på en söndag hell...

Presentation

Fråga mig

10 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3
4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15
16
17 18
19 20 21 22 23 24
25
26
27
28 29
<<< Februari 2024 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards